Medoks - Staročeský medovník a medové dorty

Staročeský medovník je vyráběn ručně podle tradičního rodinného receptu. Jeho ingredience musí být pečlivě vybírány a použity v naprosto přesném poměru. V současnosti si může zákazník vybrat z několika velikostí a gramáží medovníku.

 
A+ A A-

O medovníku, surovinách a receptu

Staročeský medovník je vyráběn ručně podle tradičního rodinného receptu. Jeho ingredience musí být pečlivě vybírány a použity v naprosto přesném poměru. Jedině tak se dokonale prolne křehkost zlatavých medových plátků se dvěma druhy nebesky jemných smetanových krémů. Jejich povznášející spojení vzbuzuje spokojený obdiv i u těch nejnáročnějších gurmánů.

Pro výrobu Staročeského medovníku je přísně dbáno na původ surovin - mouka, vejce i vlašské ořechy musejí být té nejvyšší kvality. Důslednému výběru je podroben pochopitelně i med - ten nesmí obsahovat barviva, stabilizátory ani "éčka", ostatně jako celý dort. Odborná veřejnost opakovaně stvrdila výjimečnost Staročeského medovníku a udělila mu ocenění Perla Zlínska.

Medovník skladujte při teplotě 0°C až 6°C maximálně po dobu 21 dní. Při zmražení od -18°C do -25°C si však uchová svou kvalitu až tři měsíce. Abyste zabránili vysušování a okorávání dortu, musí být medovník při skladování neustále zabalen ve fólii.  Před konzumací vyjměte dort z chladničky a nakrájejte ho na řezy. Doporučujeme nechat rozbalený medovník „zteplat“ cca 20 minut při pokojové teplotě. Dort tak zvláční, krémy budou ještě krémovější, med povolí a medovník rozvine svoji typickou vůni i chuť. Ideálním nápojem k medovníku je neslazený čaj nebo dobrá káva.

V současnosti si může zákazník vybrat z několika velikostí a gramáží medovníku, které vyrábíme ZDE.

produkt medoks 10 01

Recept na domácí medovník:

Těsto:

  • 450 g hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 1 vejce
  • 50 g másla
  • 2 velké lžíce medu
  • 5 velkých lžic mléka
  • 1 lžička sody

Krém

  • 1 kondenzované mléko (Salko)
  • 1 máslo
  • 1 zakysanou smetanu
  • moučkový cukr

Posypání

  • 60g vlašských ořechů

Postup:

Těsto – v hrnci, který máme postavený na ohni, rozpustíme máslo, do něj přidáme mléko, vejce, cukr, med a sodu. Jakmile vytvoříme jednorodou hmotu, vylijeme ji do mísy s moukou a vypracujeme těsto. Z utvořeného těsta uválíme pět rovnoměrných plátů a postupně pečeme v troubě na 175°C.

Pečeme pět až sedm minut. Než se pláty zchladí, ořízneme je do požadované velikosti a ze zbytků vytvoříme strouhanku, kterou v konečné fázi budeme dort obsypávat.


1. krém - Salko vylijeme do misky a zašleháme do něho kousky másla. Důkladně promícháme.
2. krém - zakysanou smetanu vyklopíme do misky, do kelímku po smetaně si nasypeme moučkový cukr a vyklopíme ho do misky ke smetaně. Umícháme dohladka.


A nakonec, když medové placky vychladnou, namažeme je postupně krémem, začneme náplní ze Salka. Poté, co namažeme i boky medovníku, ho posypeme strouhankou, kterou jsme vytvořili ze zbytků ukrojených plátů a ve finální fázi posypeme medovník vlašskými ořechy.

Objednávky

Objednávky přijímáme na uvedených telefonních číslech, mailem, nebo přes online formulář. Informujte se prosím o možnosti rozvozu v České republice i zemích EU, dodacích lhůtách a cenách.

Kontakty (centrála Medoks s.r.o.):
+420 577 102 999
+420 739 228 431

 Objednávejte online

Proč od Medoksu?

  • Kvalitní suroviny
  • Vyvážená chuť
  • Výhodná cena
  • Rychlé dodání

 

Staročeský medovník © Medoks s.r.o. | All rights reserved.
CZ I EN I RU I DE
place med
shop medoks